Forside    Kirkevekst    Data    Lydteknikk    Stikkordliste    Om Meg    Gjestebok    UK.gif

Ny hjemmeside til menigheten eller foreningen?

av Jan Einar Visnes Print  
20. aug 2005 23:50

Planlegger din menighet å bytte ut hjemmesidene på internett eller å gjøre gjennomgående endringer? Er det tungt å vedlikeholde sidene og legge ut oppdatert innhold?

Da er din løsning å ta i bruk verktøy for administrasjon av internett sidene. Slike verktøy kalles på engelsk 'Content Management Systems' - innholdsadministrasjons verktøy eller forkortet til CMS. Dette er systemer som gjør det enkelt å vedlikeholde internettsidene, slik at du bare trenger å fokusere på å skrive det som skal legges ut på intenett uten å tenke på å skrive kryptiske html koder.

Slike systemer er ferdiglagde internett programmer som gjør at hjemmesidene får avansert funksjonalitet som du på en enkel måte kan tilpasse dine behov.

Av ulike funksjonalitet kan nevnes: skrive artikler i grafisk modus, gruppere og kategorisere de ulike artiklene, enkelt lage en oversikt over de viktigste artiklene. Hvis dere er flere som skal skrive artikler, kan det for eksempel være en eller flere som har hovedansvaret for hvilke artikler som skal vises på internettet. Det er enkelt å laste opp bilder og vise disse på internett sidene. Flere av systemene har f.eks kalender funksjonalitet. Og mange andre funksjoner kan nevnes også.

Flere av systemene har også intranett funksjonalitet, det vil si at brukere/medlemmer må ha brukernavn og passord for å få tilgang til intern informasjon, i tillegg til at de da kan få tilgang til å oppdatere og legge ut informasjon selv. På denne måten kan internett brukes til å skape en gruppetilhøringhet.

Det eneste du kan trenge hjelp til, er å endre på utseendet, installasjon på internett serveren og noe grunnleggende konfigurering av systemet. Litt avhengig av hvilket system du velger å bruke (det finnes mange) kan du klare det meste selv, få litt hjelp av noen datakyndige som du kjenner, eller også internett leverandøren/web hotellet som du leier internett server fra.

For mere informasjon se: Introduksjon til CMS


Relaterte Artikler:
Anbefalte Artikler:
Andre Artikler:
Google search:
Jan Einar Visnes
Internett/Google
Sponsorer: