Forside    Kirkevekst    Data    Lydteknikk    Stikkordliste    Om Meg    Gjestebok    UK.gif

Kristne og web-linking

av Jan Einar Visnes Print  
05. des 2004 03:33

Internett er ikke bare et data-nettverk, et nettverk mellom datamaskiner. Det er også et nettverk av informasjon. Dette fungerer slik at en side på internett kan peke videre andre sider. På denne måten blir det et nettverk av internett sider.

Søkemotorer

For å finne frem til den informasjonen vi ønsker på internett, bruker vi gjerne søkemotorer. Dette er store servere som er laget slik at de kan søke igjennom så mange sider på internett som mulig, for å få en oversikt over all informasjonen som ligger der. Når vi skriver inn et eller flere ord i en slik søkemotor, får vi opp en side med linker/referanser videre til de sidene som for håpentlig vis har den informasjonen vi er på jakt etter.

Men det er ikke tilfeldig hvordan denne listen med referanser blir laget. For det første er det selvfølgelig viktig at ordet man søker etter finnes ofte på siden man skal frem til. Det andre er at dess flere som lager en link til en bestemt side, høyere score får denne siden. Man kan si det slik at når man lager en referanse fra en side til en annen, så legger men inn en stemme på den siden man linker til. Dess flere stemmer en slik side får, dess bedre regner man med denne siden er, og dess mer interessang antas den å være for de som søker etter informasjonen siden har å tilby.

Kristne kan bli flinkere

Derfor synes jeg at kristne kan bli flinkere til linke til sider som de vil anbefale. Fordi dess flere linker vi lager til hverandre, dess lettere gjør vi det for hverandre å spre vårt budskap. Alternativet vil bli at useriøse aktører får spre sine tanker om kristendommen fordi de blir lettere funnet v ikke-kristne.

Eksempel: Søk på Jesus Kristus

For å ta et eksempel, gå inn på www.google.com og skriv inn Jesus Kristus i søkefeltet. Her får vi opp en liste med 10 internettsider som omtaler Jesus Kristus. Problemet med dette resultatet er at cirka halvparten ikke representerer et kristent syn på Jesus.

Gjør det samme med www.yahoo.com og www.altavista.com og se hvor mange seriøse og sunne kristne sider du finner. (AltaVista var den beste jeg sjekket i farten).

De ulike søkemotorene har ulike måter å beregne poengene til en internett side. Det er så og si blitt et eget fag å forstå hvordan man kan optimalisere en internett side slik at den får høyre poeng beregning i søkemotorene. Da vil man også få større trafikk til sine sider fordi folk finner dem lettere. Det er flere måter å gjøre dette på. Den ene er å optimalisere sin egen side for søkemotorene. En annen måte er å få andre til å linke til din side. Det er derfor jeg vil anbefale alle å lage en link til andre sider som dere vil anbefale. På den måten kan vi stå sammen om å hjelpe folk til å finne de beste sidene som kan formidle evangeliet om Jesus Kristus.

Litt selvskryt til slutt: Bruker du www.yahoo.com og søker på ordet kirkevekst, vil du i skrivende stund finne en av mine sider på 4. plass.


Relaterte Artikler:
Anbefalte Artikler:
Andre Artikler:
Google search:
Jan Einar Visnes
Internett/Google
Sponsorer: