Forside    Kirkevekst    Data    Lydteknikk    Stikkordliste    Om Meg    Gjestebok    UK.gif

HTML programmering

Metatagger for Beskrivelse og nøkkelord på internettsiden

av Jan Einar Visnes Print  
13. nov 2004 19:40

Metatagg er en html kode hvor du kan skrive en oppsummering om din internett side. Du kan blant annet optimalisere din internettside slik at de som bruker søkemotorer (f.eks. Google, yahoo osv.) letter kan finne den infromasjonen du har å tilby.

Ved å bruke to av metataggene som angir beskrivelse og nøkkelord på din side, blir dette normalt tatt hensyn til når søkemotorene leter gjennom din side.

En tag er en spesiell kode i html sapråket, og en metatagg er en slik tag eller kode som begynner på meta:

<meta name="" content="">

Beskrivelse og nøkkelord

Metatagger som er vanligst å bruke er :

<meta name="Description" content="Skriv her hva siden din handler om"> <meta name="Keywords" content="test,demo,prøve">

Missbruk

Men på grunn av at det er så lett til å missbruke disse taggene til å oppgi feil informasjon, er det ikke alle søkemotorer som tar hensyn til dem allikevel. Noen søkemotorer gir straffe-poeng til sider som oppgir feil informasjon i disse metataggene. Derfor må de brukes forsiktig.

For mer informasjon

Link: www.echoecho.com (svensk side)
Link: www.echoecho.com (Engelsk)

Bedre plassering i søkemotorens resultat

Den beste måten å få en bedre plassering i søkemotorens resultat er allikevel at andre sider lager en lenke til din side. Dess flere som lager en lenk til din side, dess mere populær ser den ut til å være. Dermed får den også en bedre plassering i søkemotorens resultat. Men allikevel må dette også gjøres forsiktig. Blandt andre Google har forholdsvis strenge regler på også slike ting. Hvis det for eksempel viser seg at et firma har laget mange sider med linker til sin side (såkalt backdoors), bare for å komme høyest mulig opp på resultatet, vil de bli straffet med utestengelse.

Google search:
Jan Einar Visnes
Internett/Google
Sponsorer: