Forside    Kirkevekst    Data    Lydteknikk    Stikkordliste    Om Meg    Gjestebok    UK.gif

Bokrapport

En introduksjon til profetskole

- av Scott Wallis

av Jan Einar Visnes Print  
25. mar 2008 23:08

Hva er en profetskole? Er Profetskole bibelsk riktig? Hva lærer man der? Finnes det ulike typer profeter? Hvordan fungerer jeg i den profetiske gaven? Hva er forskjell på profetisk gave og en profet? Hvis jeg har profetisk gave og er kalt til å bli profet, hva gjør jeg da?

Entering the School of the Prophets

Disse spørsmålene og flere til vil du få svar på i boken Entering the School of the Prophets.

Scott Wallis har gjennom mange år fungert i den profetiske tjenesten og har også hjulpet andre til å fungere som profet. I denne boken deler han med oss de bibelske prinsippene med en profetskole og hvordan de store profetene i det gamle testamentet var relatert til de ulike profetskolene.

Scott gir også en introduksjon til hvordan og viktigheten av at Gud kaller profeter til tjeneste. Han gir også en introduksjon til hva profet-embetet erog fungerer.

Men Scotts viktigste anliggende med boken er å vektlegge viktigheten av at de troende som har fått profetisk nådegave skal få lov til å bli trent til å bruke denne nådegaven i samsvar med den sunne læren. Det er viktig at en som er kalt til å bli profet får både tid og veiledning til å bli utrustet til å fungere i alt det Gud har kalt ham til. Dette trenger ikke å skje på den harde måten isolert fra trossøsken og menigheten, men i en profetskole.

Scott gir videre en grundig analyse av 5 profetskoler i det Gamle Testamentet, hvordan de fungerte og hvordan de bygger videre på hverandre. En profet trenger å fullføre flere av disse skolene før han (eller hun) får en naturlig autoritet og en modenhet til å fungere i profet-embetet.

Profetiske familier og profetiske fellesskap er også en av Scotts hjertesaker i denne boken. Han har lagt merke til at det profetiske kallet og nådegaven oftere går i arv sammenlignet med de andre nådegavene.

Jeg synes at Scott Wallis gir et troverdig og sunt bilde av denne viktige prosessen det tar å forvandle en som er kalt til å bli profet. Boken har gitt meg et dypere innblikk i hvor viktig det er med et godt sosialt og åndelig miljø og gode relasjoner til pastorer, for å fostre frem en sunn og frisk profet.


Relaterte Artikler:
Anbefalte Artikler:
Google search:
Jan Einar Visnes
Internett/Google
Sponsorer: