Forside    Kirkevekst    Data    Lydteknikk    Stikkordliste    Om Meg    Gjestebok    UK.gif

Tjenestegavene

Apostel og evangelist tjenestene

- en kort sammenligning

av Jan Einar Visnes Print  
20. des 2005 22:59

Både Apostel og Evangelist gaven kan sammenlignes med en misjonær. Men av og til kan man treffe på tjenestegaver/personer som har både evangelist og apsotel tjenesten i seg, vi snakker gjerne om kombinasjonsgaver.

Kombinasjonsgaver har vi når det er to ulike nådegaver som fungerer sammen eller er utfyllende. Over tid vil for eksempel en evangelist skifte karakter og stil i sin tjeneste. Siden han får mere erfaring og kompetansen øker, vil han vokse inn i en aposteltjeneste.

Evangelist

Jeg tenker om en ren evangelist som en som bli invitert inn i et prosjekt/kampanje og at det er de lokale pastorene som har det øverste ansvaret, evangelisten er underordnet det lokale lederskapet.

Evangelist-apostel

Om evangelist-apostelen tenker jeg at det er naturlig for flere menigheter å gå sammen med prosjektet til evangelisten. De lokale lederne drar nytte av evangelistens allsidige erfaring, og evangelisten drar nytte av de lokale ledernes lokalkjennskap. Det er også naturlig for evangelisten å stille med eget team som støtter evangelistens tjeneste.

Apostel-evangelisten

Apostel-evangelisten har større annerkjennelse og kompetanse til å både plante menigheter og se på sunnheten til eksisterende menigheter. Han kan i enda større grad hjelpe de lokale pastorene til å bedre forstå, både hvordan trene opp medlemmene sine til å ta seg av de nyfrelste, og hvordan han bedre skal nå ufrelste. Men på scenen/kampanjen er han evangelist i sin prekenstil.

Apsotel-evangelisten er den som leder prosjekter/kampanjer, og de lokale lederne underordner seg, selv om de blir hørt med tanke på praktisk gjennomføring o.l. Apostlene har også et velfungerende team som støtter hans tjeneste, og driver også mere med ledertrening enn det en evangelist har kompetanse til.

Hovedforskjellen på evangelist og apostel er at evangelisten er for enkeltpersoner som apostelen er for (lokal-)samfunnet.

*Denne artikkelen er inspirert etter å ha sett tjenesten til Egon Falck, leder for New Life Outreach i Tanzania, i forbindelse med bibelskoleturen med Filadelfia Bibelskole Oslo.


Relaterte Artikler:
Anbefalte Artikler:
    Andre Artikler:
    Google search:
    Jan Einar Visnes
    Internett/Google
    Sponsorer: