Forside    Kirkevekst    Data    Lydteknikk    Stikkordliste    Om Meg    Gjestebok    UK.gif

MS Access Database konsulent

av Jan Einar Visnes Print  
10. des 2003 18:31

Min spisskompetanse ligger i utvikling av database systemer i MS Access. Utvikling (design) og programmering (Visual Basic) i Access har jeg holdt på med siden 1995. De siste 2 årene har jeg også utviklet meg på web-design, utvikling og søkemotor optimalisering.

Jeg er nå ledig for nye oppdrag.
Se også min nye webside: MS Access databasekonsulent Jan Einar Visnes

Foto: Bjarte Thommasen
Jan Einar Visnes

Utvikling

Ved utvikling og design legger jeg vekt på at programmet skal bli så brukervennlig som mulig. Ved å legge til rette for automatiserte funksjoner og lett tilgjengelige søkemuligheter, kan brukeren oppleve en forbedret effektivitet i hverdagen. Ved at bruken av applikasjonen er intuitivt, kan brukeren fokusere sitt arbeid fremfor sitt data-verktøy.

SQL servere

Jeg har også jobbet med flere typer SQL servere, som MS SQL server, IBM DB/2, PostgreSQL.

Forskjellen mellom MS Access og SQL server er at SQL server bare en en server applikasjon og skal ikke direkte brukes av brukeren. MS Access er både laget for å håndtere skjermbilde og bruker-inntastinger, og for å lagre disse dataene i en egen fil. Den er både en 'front-end' og 'back-end' database. En SQL server er bare en 'Back-end' database. Det vil også si at MS Access også kan bruke en SQL server til å lagre dataene. Dette er ofte en fordel når det er mange brukere som skal bruke samme databasen.

MS Office

MS Word og Excel kan også bruke en database til å hente data, endre og legge til, men dette krever Visual Basic programmering.

Webdesign og søkemotor optimalisering

Erfaringen har jeg fra egen hjemmeside som du nå besøker. Jeg begynte med de første artiklene her i november 2003, og har redesignet layouten et par ganger. Hele tiden har jeg lagt vekt på søkemotor optimalisering, ettersom jeg har studert temaet fortløpende på fritiden.

Sidene som du leser her er, er laget ved hjelp av en egenutviklet CMS i MS Access. Alle artikler og menyer er lagret i tabeller og blir generert og lagret som html filer ved behov.


Relaterte Artikler:
Andre Artikler:
Eksterne Artikler:
Google search:
Jan Einar Visnes
Internett/Google
Sponsorer: