Forside    Kirkevekst    Data    Lydteknikk    Stikkordliste    Om Meg    Gjestebok    UK.gif


Jesus Kristus

Stikkordlisten


1. Bryt med tradisjonalismen

Det er forskjel på tradisjoner og tradisjonalisme. Tradisjoner kan være gode å ha, det sier noe om hva folk kan forvente og hvilke forventinger de kan få tilfredsstilt. Men når tradisjonene er til for tradisjonens skyld, og når man begynner å snakke om å vedlikeholde tradisjonene, kan man fort havne i en usunt forhold til tradisjonene.


2. Den sunne Gudsfrykt

Vanligvis blir ikke Gudfryktighet regnet med til noen av de ulike nådegavelistene, men allikevel er gudfryktighet noe som Den Hellige Ånd gir oss som en gave.


3. Emosjonelt riktig eller estetisk riktig lovsang?

I en menighet med mange dyktige musikere og sangere, er det lett å tro et det er den estetiske riktige og musikalske kvaliteten som er det viktige. Men Gud vil ha hjertene våre.


4. Fader Vår

Bønnen Fader vår, den som Jesus lærte sine disipler lød slik:


5. Finn kallet ditt

Å forstå hvordan Gud kommuniserer med oss, er en vitkig forutsetning for å forstå hvordan han kaller oss til et meningsfylt liv.


6. Forkynne og helbrede

Jeg gjorde en gang en tematisk studie i evangeliene for å se hvordan forfatterne der brukte ordet "evangeliet".


7. Gods vision for the Kingdom of God

It is important to grab Gods vision for what a church and a comunity is. Bacause it is God himself that should build His church, and we are his friends. We should not build His Church. But God wants to reveal how He wants His church.


8. Helbredelses tjenesten i menigheten

Helbredelse i menighetene er blitt aktualisert gjennom debattprogrammer på TV med blant andre Svein Magne Pedersen. Nylig meldte Kristkirken (artikkel i Vårt Land 24. Nov 2005) at Bergenserne kan vente seg en bølge av helbredelser og undre.


9. Helliggjørelse og karakterbygging


10. Hva er synd?

For å til fulle forstå hva omvendelse er, må vi også forstå hva vi skal vende om fra, men også hva vi skal vende om til. Det er ikke mulig å få livet sitt i orden med Gud uten å vende om fra sitt liv borte fra Gud, og fra det som skiller oss fra Gud.


11. Hvordan bli født på ny

Innledningsvis belyses det hva denne troen er gjennom brevene til Peter, Jakob (Jesu kjødelige bror) og Evangeliet etter Johannes. De belyser den sanne troen. Eller om du vil; troen på det vi tror på.


12. Hvordan kan jeg oppleve intimitet med Gud

Å få oppleve nærhet med Gud er vel noe av det beste som finnes.


13. Jonathan David

Jonathan David er fra Malaysia og har grunnlagt et apostolisk nettverk, ISAAC - International Strategic Alliance of Apostolic Churches. På hans nettsted finnes mye spennende og kraftige ressurser som vil bringe forvandling inn i din menighet og i ditt liv.


14. Kan kristne bli demonisert?

For et års tid siden var det en debatt i den kristne dagspressen om hvorvidt kristne kunne bli demonisert (eller demon-besatt) Fagteologene var stort sett enige i at kristne hadde Guds ånd i seg, og at derfor kunne ikke demoner bo i en kristen samtidig. På skoletur til Kenya og tanzania var vi vitne til en kraftig manifestasjon vi ikke hadde regnet med.


15. Kristne Bloggere

Jeg vil anbefale de som ser verdien i det å lage linker til så mange kristne blogger, domener og nettsteder som mulig. Dette gjør det lettere å bruke søkemotorene til å finne gode og informative sider om Kristus, kristendommen og det kristne livet.


16. Tilbedelse

Tilbedelse handler ikke bare om lovsang, men om en livsstil, en holdning overfor Gud. Det er en holdning som skaper en atmosfære av å ære Gud. I en slik atmosfære vil vi oppleve Guds nærvær.


17. Vekst i 6 dimensjoner

Når man jobber med menighetsutvikling er det 6 områder hvor man kan forvente vekst.


18. Å utvikle lovsangskulturen i menigheten

Å lede lovsang kan være vanskelig og utfordrede for noen, og en kilde til stor velsignelse for andre. Noen leder lovsang i en menighet som flommer over av begeistring, liv og glede. Andre leder lovsangen i en forsamling hvor det er liten begeistring, og folk er helt bakpå.


19. Å øve lovsang og tilbedelse

Å øve lovsang er mere enn å øve på sangene, melodiene og musikkfremføringen. Øvingene er lovsangsteamet lønnkammer, hvor man har en fortrolig tone med Gud.


Google search:
Jan Einar Visnes
Internett/Google
Sponsorer: